5 tips til bedre internetsikkerhed på rejsen
Forfatter:

5 tips til bedre internetsikkerhed på rejsen

Hvad skal du bruge?


Software:

Understøttet styresystem:
Windows XP, Windows Vista, Windows 7 og Windows 8

Krav til hardware:
800MHz Intel eller AMD CPU eller bedre; 512MB RAM eller bedre

5 tips til bedre internetsikkerhed på rejsen

Det er utrolig vigtigt, at du har styr på internetsikkerhed, hvis du skal ud at rejse. Rigtig mange danskere er lige nu i gang med at pakke kufferten, hvis ikke de allerede ligger og nyder solens varme stråler et sted i Europa.

Når du er på ferie, er sikkerheden på internettet ofte ikke i top, og du kan derfor gøre klogt i at læse denne artikel, så du ved, hvordan du skal opføre dig på et fremmed netværk.

 

Brug aldrig netbank på en offentlig computer

Måske har du ladet din egen computer ligge hjemme i Danmark, når du er draget ud på ferie. Dette er helt okay, og du kan sagtens gøre brug af de offentlige computere, du finder på hoteller, caféer, biblioteker og meget andet – du skal dog bare tage dine forholdsregler i brug.

Du må aldrig logge på netbank på en offentlig computer.

Brug kun disse til at tjekke vejrudsigten og nyheder. Hvis du absolut skal på netbank, kan du bruge hotellets wi-fi på din smartphone eller tablet.

 

Anvend et kabel

Du kan med fordel tage et internetkabel med på rejsen, så du kan bruge en kablet forbindelse for bedre hastighed og sikkerhed, og undgå usikre åbne netværk.

Der findes rigtig mange forskellige typer, og du kan læse mere om de forskellige typer og kvaliteter på kabler hos Wattoo.dk, hvor du også kan købe enkeltdele til at lave dit eget kabel.

Det er naturligvis ikke alle steder på rejsen, hvor du har mulighed for at anvende et kabel, men ofte kan du i ferielejligheder, bedre hoteller, eller hvis du har booket en Airbnb.

 

Lav en god kode til private sider

Du kan med fordel ændre alle dine logins, inden du tager ud at rejse, så du ikke har den samme kode til alle dine følsomme sider. Lav også en kode, der både består af små og store bogstaver, tal og andre tegn. Det er vigtigt, du gør dette, selvom det kan være svært at huske disse svære koder.

 

Send ikke privat info over mail

Undgå for så vidt muligt at sende personligt information over e-mail til andre. Husk alt, hvad du foretager dig på nettet, er mere sårbart, når det er et netværk, du ikke kender.

Send aldrig nogensinde kreditkortoplysninger, CPR-numre eller koder til følsomme sider over e-mail.

Læs mere om beskyttelse af personlige data på rejsen i denne artikel.

 

Gem din elektronik

Du kan gøre klogt i at tænke en smule kreativt, hvis du medbringer elektronik på ferien. På denne måde undgår du, at andre opdager, at du medbringer eksempelvis en iPad eller computer på turen. Hvis folk ikke kan se, at du bærer rundt på dyr elektronik, vil chancen for, at det bliver stjålet, blive væsentlig mindre.

Pak det ind, så man ikke kan se, at du har en tablet med i tasken eller rygsækken.

Med disse fem tips vil du med garanti øge din internetsikkerhed på rejsen, så du ikke bliver udsat for digitalt tyveri. Sørg ydermere også for at have opdateret alle dine antivirusprogrammer, så din computer eller tablet er i topform inden afrejse.