Egen hjemmeside? Huskeliste til kommende hjemmesideejere
Forfatter:

Egen hjemmeside? Huskeliste til kommende hjemmesideejere

Hvad skal du bruge?


Software:

Understøttet styresystem:
Windows XP, Windows Vista, Windows 7 og Windows 8

Krav til hardware:
800MHz Intel eller AMD CPU eller bedre; 512MB RAM eller bedre

Hvis du ønsker at starte en hjemmeside, er der flere ting, du bør overveje, før du kaster dig ud i projektet. Først og fremmest skal du afklare, om du selv er i stand til at udvikle siden, eller om du skal alliere dig med en dygtig websiteudbyder for at komme i gang. Hvis det sidste er tilfældet, kan du f.eks. tage et nærmere kig på DanDomain.dk, som kan hjælpe dig med alt fra opstart og hosting til design og domæner.

Derudover er der en masse teknisk setup samt design og layout, du skal have styr på. Men hvad er det nu lige, en hjemmeside kræver, og hvordan vedligeholder man bedst en nystartet side? Vi giver dig svaret her med vores huskeliste til dig, der drømmer om at blive hjemmesideejer. 

Domæne

Når du starter din hjemmeside, skal du naturligvis beslutte dig for, hvad dit domænenavn skal være. Starter du en hjemmeside for din virksomhed, er det naturligvis oplagt at bruge firmaets navn i domænet. På den måde kan dine kunder nemt finde frem til dig, samtidig med at du undgår forvirring, fordi dit navn giver mening i forhold til virksomheden.

Webhotel/web server

Et webhotel eller en web server er vigtigt, fordi det er her, du placerer din hjemmeside. Når din hjemmeside er placeret, er du nemlig sikker på, at den er forbundet til nettet døgnet rundt, og at du altid kan få adgang til den.

Når du skal vælge et webhotel, er det vigtigt, at du finder et firma, som har styr på den computer, din web server ligger på. Det betyder nemlig meget, hvor mange domæner der ligger på webhotellet i forvejen, og hvor stabil internetforbindelsen er.

Hosting

Når du køber en plads på en web server, kan du gøre det hos et hostingfirma. Det er altså en webvirksomhed, som står for at ”hoste” din side og sørge for, at alt spiller. Det betyder altså, at du er sikret en god vedligeholdelse af din side, og at du kan få hjælp og vejledning, hvis der opstår problemer med din hjemmeside. Her kan du f.eks. tage kontakt til et firma som DanDomain, som kan stå for hosting af din side. 

CMS program

Et CMS program er det administrationssystem, der sørger for, at du kan ændre og opdatere din hjemmeside, når du ønsker det. Når din hjemmeside skal oprettes, skal du altså overveje, hvilket program du ønsker at bygge siden op på. Der findes forskellige programmer, som er gode på hver sin måde, og her kan blandt andet nævnes Wordpress, Joomla og Drupal.

Design/visuel identitet

Sidst, men ikke mindst, skal du selvfølgelig huske på at skabe en fed visuel identitet og et professionelt design. Da din hjemmeside er dit online visitkort, er det nemlig vigtigt, at den fremstår præsentabel, så dine kunder eller besøgende får det rigtige indtryk af din forretning. Det kan du gøre ved at skabe en visuel identitet med former og farver, som udtrykker det, du ønsker med din hjemmeside. Her kan webfirmaer også være behjælpelige med designprocessen.