Få mere ud af dine yndlingsspil - Se filmen
Forfatter:

Få mere ud af dine yndlingsspil - Se filmen

Hvad skal du bruge?


Software:
ConvertXtoDVD

Understøttet styresystem:
Windows XP, Windows Vista, Windows 7 og Windows 8

Krav til hardware:
800MHz Intel eller AMD CPU eller bedre; 512MB RAM eller bedre

Download 

På det seneste er der kommet større og større fokus på de filmiske computerspil. Computerspil med handlingen og smuk grafik i centrum, mens spillerinteraktionen i nogen grad flyder i baggrunden.

Det oplagte eksempel på sådan et spil er naturligvis The Last of Us, der nyligt blev udvidet med endnu en tilføjelse til serien. Selvom du som spiller godt nok får lov til at styre din karakter i kampen mod zombierne, og det bestemt ikke er nemt at gennemføre uden en god forståelse for spillets skydemekanik, er det alligevel spillets gribende og følelsesladede fortælling, der har fået den centrale plads. Mere end noget andet bliver der nemlig brugt tid og energi på dialog og lange sekvenser uden spillerens indgriben. Det er noget, man ellers ikke troede ville gribe den almene gamer, men meget tyder på det modsatte.

The Last of Us og lignende spil

Særligt seriens første spil fik enormt rosende anmeldelser fra anmeldere såvel som ganske almindelige computerspilsentusiaster. Online findes der desuden hede diskussioner om alt fra karaktermotivationer til plothuller og meget andet. Alt tyder altså på en fanbase, der interesserer sig for en god fortælling. I de nærmeste år tyder intet dog på, at vi skal regne med endnu en fortsættelse til The Last of Us.

Kan du dog godt lide den slags computerspil med fortællingen i centrum, skal du dog bare holde øjnene på stilke på sider som igamingnyheder.dk. Der kan du finde alle de bedste nyheder om spil, og der vil derfor også være god mulighed for at finde frem til det næste bud på en rival til The Last of Us.

Film baseret på spil

Kan du imidlertid ikke vente, er der dog også mange andre gode muligheder for at få en god fortælling med en gamertwist. Igennem de seneste mange år, er der nemlig lavet utallige film baseret på spil. Det er naturligvis ikke dem alle sammen, der på nogen måde kan kaldes for gode film.

Uafhængigt deraf kan de dog være sjovt at se filmen, om ikke andet for genkendelsens glæde eller den fryd der ofte akkompagnerer en enormt dårligt film. Populære spil, der senere er blevet lavet til film, tæller blandt andet Resident Evil. Resident Evil er naturligvis en gyselig zombiefilm, der blev modtaget ganske udmærket og som bør stille tørsten en stund for enhver Resident Evil fan.

Kan man særligt godt lide, når filmene følger spillet tæt eller i hvert fald referer spillet ofte, kan det være, at man skal have fingre i Doom filmen. Som forventet er der nemlig intet problem ved at oversætte skydespils-klassikeren til en blodig og dæmonfyldt actionfilm. Noget nær det samme kan siges om filmen Warcraft, der naturligvis er baseret på spillet World of Warcraft. WoW har ikke en lineær fortælling, hvorfor filmskaberne har haft noget friere tøjler. Det er dog resulteret i en god fantasyfilm med masser af referencer til fans af spillet. Der er altså ingen mangel på gode gamerfortællinger.

 

 


Download