Hvordan undgår du snydere på online dating?
Forfatter:

Hvordan undgår du snydere på online dating?

Hvad skal du bruge?


Software:

Understøttet styresystem:
Windows XP, Windows Vista, Windows 7 og Windows 8

Krav til hardware:
800MHz Intel eller AMD CPU eller bedre; 512MB RAM eller bedre

Der er et stigende antal singler, som gør brug af online dating. Fælles for alle datingsider er, at de kræver adgang til internettet. Hvad enten der findes en app eller om du skal ind på en hjemmeside, skal du altså bruge et mobilabonnement, som giver dig en god mængde data, hvis du vil begive dig ud i det online dating-univers. Du kan finde en oversigt over mobilabonnementer her: https://mp.dk/mobilabonnement/

Der findes i dag rigtig mange forskellige datingsider i Danmark. Ikke alle sammen stammer fra Danmark, men er alligevel kommet til. Flere af de datingsider, der findes i Danmark, findes altså også i andre lande.

 

Eftersom der findes så mange forskellige sider, kan det være svært at vælge.
Hvis du overvejer at oprette en datingprofil, er det en god idé at undersøge hvilke målgrupper, de forskellige sider henvender sig til. Herudover kan det også være en god idé at afprøve et par forskellige sider, for at finde ud af om de er noget for dig. Der findes så mange datingsider, at de ikke alle sammen er lige seriøse. Hvis du er ude efter et seriøst forhold, nytter det derfor ikke noget, hvis du opretter en profil på en side, som primært er henvendt til personer, som ikke søger noget seriøst. Søger du derimod ikke et seriøst forhold, er de mere useriøse datingsites mere oplagte.

Rigtig mange singler bruger i dag online dating, og de fleste opretter faktisk profiler på flere sider, så hvis du har overvejet at oprette profiler på mere end en datingside, er du ikke den eneste.

På https://datingpilot.dk/ kan du finde en oversigt over forskellige dating sider, som bliver udbudt i Danmark. Her på siden kan du få en række gode råd til at søge efter de forskellige datingsider.

 

Vigtigt at du føler dig tryg

Først og fremmest er det vigtigt, at du føler dig tryg ved online dating, når du kaster dig ud i det. Det er derfor vigtigt, at du kun giver de oplysninger, du er tryg ved at oplyse – også selvom der måtte være nogen, som spurgte ind til spørgsmål, du ikke har lyst til at svare på. Når du opretter en profil, er der visse obligatoriske oplysninger, som du skal give, og nogle er valgfrie. Udfylder du ikke de obligatoriske oplysninger, vil du formentlig ikke kunne oprette en profil, og du må derfor finde en anden datingside, som ikke kræver de pågældende oplysninger.

 

Pas på snydere

Eftersom online dating er blevet så almindeligt, er der også rigtig mange personer på datingsider, som udgiver sig for at være en, de ikke er. Finder du en datingside, hvor der er mange snydere, så er det med stor sandsynlighed ikke en særlig god datingside, eftersom der ikke bliver holdt øje med den slags. Men hvordan opdager man, hvis nogen udgiver dig for at være en anden?

Når du online dater, bør du altid forholde dig en smule kritisk. Der findes folk, som opretter profiler og udvikler et online forhold som kan vare i lang tid. I nogle tilfælde vil snyderen bede dig om penge, og det kan på dette tidspunkt være svært at sige nej. Alle kan blive snydt, og det er alle, som kan risikere at falde i fælden. En naturlig skepsis er derfor på sin plads.

Nogle profiler har kun ét eller få billeder på sin profil. Disse skal du være særligt opmærksom på. Også hvis vedkommende kun har modelbilleder, bør du være ekstra opmærksom. Den slags kan nemlig findes på nettet og kan fange mange menneskers interesse. Er du i tvivl, om du skriver med personen på billedet eller billederne, kan du derfor sagtens bede om flere billeder.

 

En person, som forsøger at snyde dig, og særligt hvis hensigten er at snyde om penge, vil vedkommende med stor sandsynlighed forsøge at få dig væk fra den pågældende datingside. Grunden hertil er, at jeres samtale således ikke kan spores. Du skal derfor være opmærksom på, hvorfor vedkommende vil have kontakt med dig via andre medier og hvilke andre medier, vedkommende foreslår. Det kan dog også være ganske uskyldigt, at en vil have dig med over på et andet medie. Måske vil vedkommende slette sin datingprofil eller andet. Men med sund fornuft, går du aldrig helt galt i byen.

Hvis en person skriver til dig, og der er mange fejl hvorved det ligner, at beskeden bærer præg af Google Translate, skal du være særligt opmærksom. Det kan nemlig også være en, som forsøger at snyde dig.

Hvis en person beder dig om at ringe til et mystisk telefonnummer, er det også et tegn på fusk. Ligesom hvis vedkommende direkte beder dig overføre penge – uanset hvad årsagen er, og hvor troværdig historien lyder, er det aldrig en god idé at gøre.

Det er også vigtigt, at du ikke giver alt for mange oplysninger om dig selv for tidligt. Hvis det er en, som prøver at snyde dig, vil det nemlig blive lettere for personen hvis han/hun har oplysninger på dig. Disse oplysninger kan enten bruges til at hacke dig eller til at afpresse dig. Vær opmærksom når du online dater, og gør aldrig noget, du ikke føler dig godt tilpas med.