Rip en DVD
Forfatter:

Rip en DVD

Hvad skal du bruge?


Software:
Leawo DVD Ripper

Understøttet styresystem:
Windows XP, Windows Vista, Windows 7 og Windows 8

Krav til hardware:
800MHz Intel eller AMD CPU eller bedre; 512MB RAM eller bedre

Rip en DVD
Download 

Det er formålet med denne danske brugerguide som viser hvordan du konverterer DVD til video. For at gøre det nemmere for dig at benytte Leawo DVD Ripper, så har vi forfattet en lille dansk guide som, kort fortalt, viser hvordan du kan rippe en DVD-film. Fordelen ved Leawo DVD Ripper er, at du lynhurtigt kan rippe alle dine originale DVD-film og få dem konverteret til et brugervalgt videoformat. Herefter kan du dele dine film med venner og bekendte.

Start Leawo DVD Ripper og klik på knappen Trial i det første vindue - du kan sagtens teste Leawo DVD Ripper inden du beslutter dig om du vil investere i programmet.

Hovedvinduet i Leawo DVD Ripper indeholder fire knapper i hovedmenuen og en "Refresh Your Enjoyment!" guide som via fire trin viser hvordan du ripper en DVD-film. Vi vil her gennemgå trinene på en overskuelig og forståelig måde.

Sådan ripper du en DVD

Indsæt din DVD-fim i DVD-drevet i din computer. Hvis Windows starter Windows Media Player op og vil afspille filmen, så skal du annullere og lukke Windows Media Player (eller lignende programmer) ned. I Leawo DVD Ripper skal du klikke på DVD-knappen længst til venstre i menulinjen (angivet i følgende skærmbillede).

Sådan ripper du en DVD

Efter du har klikket på DVD-knappen vil Leawo DVD Ripper bede dig om at lokalisere den mappe på DVD'en, der indeholder VIDEO_TS. VIDEO_TS er en mappe med selve DVD-filmens videospor. Vælg den korrekte mappe og klik på "OK" - nu bliver alle videospor på DVD-filmen hentet ind i Leawo DVD Ripper. (Se inspiration i det følgende skærmbillede.)

Sådan ripper du en DVD

Du får nu en oversigt over alle de videofiler (videospor) som er på den originale DVD-film. Alle filerne er navngivet som "DVD_VIDEO" eller "title_01" etc. Til højre for navnet kan du se længden på hver fil. Som udgangspunkt har Leawo DVD Ripper allerede valgt alt indhold på DVD'en - dvs. alle sekvenser af filmen eller alle serier på DVD skiven alt efter om du ripper en DVD-film eller en DVD-serie. Alternativt kan du afkrydse titler/kapitler (chapters) som du ønsker at få rippet til den færdige videofil.

Sådan ripper du en DVD

I bunden af Leawo DVD Ripper kan du via felterne Profile, Video Quality, Audio Quality og Output definere følgende:

Profile: hvilket videoformat, eller videofil, som DVD-filmen skal rippes til.

Video Quality: kvaliteten på den færdige videofil med hensyn til billedets kvalitet. Vælg som udgangspunkt "High" for bedste kvalitet og vælg kun de andre niveauer, hvis du ønsker en videofil af mindre størrelse.

Audio Quality: kvaliteten på den færdige videofil med hensyn til lydens kvalitet. Vælg som udgangspunkt "High" for bedste kvalitet og vælg kun de andre niveauer, hvis du ønsker en videofil af mindre størrelse.

Output: er den mappe eller placering på harddisken, hvor den færdige videofil bliver gemt efter den er ripper fra DVD-filmen.

Ønsker du at rippe underteksterne med fra den originale DVD-film, så skal du vælge drop-down menuen som er placeret ovenover "Profile" feltet. Som udgangspunkt står der sikkert "None", men du kan vælge hvilket sprog som de tilknyttede undertekster skal have f. eks "Dansk".

Sådan ripper du en DVD

Når du klikker på den lille "pil", der peger nedad til højre for feltet "Profile" får du adgang til at vælge det videoformat som du ønsker at rippe DVD filme til. Du kan f. eks "MP4" eller et format som matcher dine præferencer.

Lige til højre for den lille "pil", der peger nedad er endnu en knap - den forestiller to stykker værktøj som er krydset, klikker du på denne knap får du adgang til de avancerede indstillinger. Du kan bla. indstille specifikationer under video- og lyd delen af den færdige videofil.

Sådan ripper du en DVD

Inden du påbegynder selve processen med at rippe din DVD film til video, så er der to bokse du lige skal være opmærksom på. Det drejer sig om "Apply to all" og "Merge into one file". Afkrydser du "Apply to all", så tilføjes alle dine indstillinger til alle de videospor og titler som findes på den DVD film du er ved at rippe til harddisken. Afkrydser du "Merge into one file", så sørger Leawo DVD Ripper for at alle separate videospor på DVD filmen bliver samlet i én stor fil. Det er en fordel, hvis du ripper en DVD film og ønsker ekstra materialet som en integreret del af den færdige videofil. Ripper du f. eks en TV-serie, så er det måske relevante ikke at afkrydse denne boks og beholde hvert afsnit som en separat videofil. Klik på den stor knap med pilen for at starte processen.

Sådan ripper du en DVD

 

 

 

 


Download